Sök
  • Malena Kirs

Vad är egentligen content marketing?

Uppdaterad: 7 jun 2019Först och främst, vad betyder egentligen content marketing? För det är ju faktiskt ord på engelska, som blivit så självklara för oss inom branschen att vi tar för givet att alla vet vad det betyder. Så är absolut inte fallet. Content marketing betyder; Innehållsmarknadsföring. Content = Innehåll.


Okej. Vad är då innehållsmarknadsföring? Enkelt beskrivet: Du marknadsför ditt företag via riktigt bra innehåll. Med innehåll så menar jag text, video, bilder, podcasts, grafik etc. Sådant som används på hemsidor och på sociala medier helt enkelt.


Content marketing är alltså ett sätt att bygga ditt varumärke på, genom att skapa innehåll som engagerar, skapar värde och inspirerar dina potentiella kunder. Ditt innehåll ska alltid hålla kunden i fokus, så det gäller för dig som arbetar med skapandet att lämna dig själv för en stund, och gå in i dina potentiella kunders roll.


Vad är deras utmaningar? Vad vill de se? Hur kan du och ditt företag hjälpa dem?


Så inom content marketing, så handlar det väldigt lite om att prata om just er och istället skapa innehåll för kunden, men att samtidigt vara tydlig med att ni är avsändaren. Så att ni på så sätt bygger ert varumärke :)


Lycka till!
5 visningar0 kommentarer

© 2019 by Malena Kirs